ua en ru

Липецька фабрика Roshen погасила несплачені податки на суму 181 млн рублів

Липецька фабрика Roshen погасила несплачені податки на суму 181 млн рублів Фото: також на липецьку фабрику Roshen наклали штраф на суму 49 мільйонів рублів

Загальна сума виплат разом зі штрафами склала 285 мільйонів рублів

Липецька фабрика корпорації Roshen, власником якої є український президент Петро Порошенко, виплатила 181 мільйон рублів російському бюджету. Раніше керівництво фабрики звинувачували в розкраданні цих грошей. Про це йдеться у матеріалах справи, які надійшли в Мосміськсуд, пише "Прайм".

"Фабрика добровільно виплатила 181 мільйон рублів і пені, таким чином відшкодувавши заявлену шкоду, заподіяну державі", - оголосив матеріали справи суддя.

При цьому загальна сума виплат разом зі штрафами склала 285 мільйонів рублів, уточнив представник Roshen Максим Крупський. За його словами, таку суму визначила податкова служба і фабрика виплатила її. При цьому він підкреслив, що керівництво фабрики не згодне з позицією слідчого, що грошові кошти були отримані незаконно.


"Крім цього, на організацію наклали штраф на суму 49 мільйонів рублів, він поки не виплачено", - додав Крупський.

Також Мосміськсуд залишив рішення Басманного суду Москви про арешт липецького майна корпорації Roshen.

Справа проти фабрики Roshen у Липецьку порушив центральний апарат Слідчого комітету РФ навесні 2015 року. За його даними, з бюджету Росії було викрадено близько 180 мільйонів рублів за рахунок незаконного відшкодування податку на додану вартість. Кого конкретно слідство вважає організатором махінацій, не повідомлялося.

Нагадаємо, липецьку фабрику Roshen може купити російський холдинг "Слов'янка".