ua en ru

На лінії бойових дій у Зайцевому відкрили пункт поліції

На лінії бойових дій у Зайцевому відкрили пункт поліції Фото: українські поліцейські в Зайцевому

Він обслуговуватиме територію, що раніше була адміністративною одиницею Горлівки

У фронтовому селищі Зайцеве Донецької області відкрили пункт поліції, який обслуговуватиме територію, що раніше була адміністративною одиницею м. Горлівка. Він розташований у волонтерському штабі та підпорядкований Бахмутському відділу поліції, повідомляє прес-служба ГУНП в області.

Зазначено, що два роки жителі селища страждали через невизначеність статусу населеного пункту, частина якого перебуває під контролем бойовиків.

"Мешканці Зайцевого звернулися до керівництва Донецької обласної військово-цивільної адміністрації з проханням приєднати селище до Бахмутського району. Питання було вирішене на сесії Бахмутської райради, наразі готуються відповідні документи про підпорядкування населеного пункту", - йдеться в повідомленні.

У поліції запевняють, що на лінії бойових дій працюватимуть досвідчені правоохоронці, завдання яких - налагодити постійну роботу поліції, забезпечити оперативне реагування на всі повідомлення громадян та надавати допомогу населенню.


У МВС повідомили, що до сьогодні з представників влади у селищі був лише один депутат сільради, місцева мешканка, яка опікувалася проблемами односельців.

"Гуманітарна ситуація у селищі жахлива. Ані дитячого садочка, ані школи, ані сільської ради наразі в населеному пункті немає. На усе селище працює лише один магазин. Немає питної води, проблеми з електропостачанням. Немає місцевої влади, проблеми з виплатами, відсутній транспортний зв'язок із Бахмутом", - констатували у відомстві.

Головні завдання, які покладені на поліцейських у Зайцевому, - протидія тероризму, виявлення бойовиків та їхніх пособників, припинення обігу нелегальної зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території, яку обслуговують співробітники Лиманського відділення поліції (Донецька область), створять пересувний блокпост правоохоронців.