ua en ru

Ліга Чемпіонів: "Зеніт" ганебно програв, але вийшов у плей-офф разом з "Атлетіко"

"Зеніт" встановив своєрідний рекорд Ліги чемпіонів, пробившись у плей-офф з 6 очками. Ось так, "Наполі" не вистачило 12 очок, а "Зеніт" обійшовся і 6.

"Зеніт" встановив своєрідний рекорд Ліги чемпіонів, пробившись у плей-офф з 6 очками. Ось так, "Наполі" не вистачило 12 очок, а "Зеніт" обійшовся і 6.

Аустрія - Зеніт, 4:1
Голи:
Хозинер, 44, 51, Юн, 48, Кінаст, 90 - Кержаков, 35.

В останньому турі пітерці замість впевненої перемоги над аутсайдером були нещадно биті. Господарі здобули вольову перемогу, відігравшись після голу Кержакова. Але розгром російського чемпіона абсолютно не допоміг футболістам з Відня. "Аустрія" стала найгіршою командою групи, хоча, за словами Лучано Спаллетті, заслуговувала виходу в плей-офф.

Безумовно, на грі екс-чемпіона Росії прямим чином позначився результат паралельного матчу. Вже в першому таймі "Порту" безнадійно програвав "Атлетіко". А це означало, що "Зеніт" проб'ється в плей-офф навіть у разі поразки. У підсумку на другий тайм "синьо-біло-блакитні" вийшли так, немов їх чекала товариська зустріч.

Атлетіко - Порту, 2:0
Голи:
Рауль Гарсія, 14, Дієго Коста, 37

Тепер керівництво "Зеніту" має дякувати мадридців. Минулого вечора перемогу "Атлетіко" кували Рауль Гарсія і Дієго Коста. Рахунок був відкритий на 14-й хвилині. Рауль Гарсія прийняв м'яч в чужій штрафній, розвернувся і потужно вистрілив під поперечину. В результаті м'яч зрикошетив від каркасу воріт у сітку. "Порту" міг відігратися в середині тайму. Гості отримали право на 11-метровий удар, але Жозуе не зумів переграти Арансубию. А незабаром перевагу господарів збільшив Дієго Коста. Форвард "Атлетіко" вийшов 1 на 1 з Елтоном, оббіг голкіпера і відправив м'яч у порожні ворота.