ua en ru

Лідери G20 домовилися про подальші напрямки роботи

Лідери G20 домовилися про подальші напрямки роботи Фото: саміт G20 в Турції

Велика двадцятка опублікувала підсумкове коммьюнике за результатами роботи групи в Анталії

"Велика двадцятка" (G20) опублікувала офіційне коммьюнике за підсумками роботи саміту в Анталії (Туреччина), 15 - 16 листопада 2015 року. Документі йдеться про трьох основних напрямках роботи, які визначила для себе група. А саме: виконання прийнятих раніше зобов'язань, збільшення обсягу інвестицій у рушійні сили зростання та забезпечення всеохоплюючого характеру дій для того, щоб всі змогли відчути переваги зростання. Повний текст документу опублікований на офіційному сайті Кремля.

У своєму підсумковому комюніке G20 зазначила, що незважаючи на позитивні прогнози для ряду ключових економік, зростання світової економіки нерівномірний і продовжує не відповідати очікуванням. "Зберігаються ризики і невизначеність на фінансових ринках, і геополітичні виклики викликають все більшу заклопотаність для всього світу. Крім цього, брак глобального попиту та структурні проблеми продовжують бути тягарем для фактичного і потенційного росту", - йдеться в повідомленні.

"В цілях досягнення сталого, стійкого і збалансованого зростання ми продовжимо, взаємодіючи один з одним, проводити стійку макроекономічну політику. Наші монетарні влади продовжать відповідно зі своїми мандатами забезпечувати цінову стабільність і підтримувати економічну активність", - зазначає G20 у своєму підсумковому коммьюнике і додає, що країни мають намір розглянути структуру своїх бюджетних витрат і доходів для того, щоб підтримати продуктивність праці, забезпечити інклюзивність та зростання.

Група двадцяти також має намір скорочувати глобальні дисбаланси, підтримувати фінансову стабільність і утримуватися від усіх форм протекціонізму щодо обмінних курсів.

Наступна зустріч G20 відбудеться в Ханчжоу у вересні 2016 року під його головуванням, а в 2017 році - в Німеччині.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що G20 розповіла про плани по боротьбі з тероризмом.