ua en ru

Лідери фракцій Ради не змогли погодити зміни до Конституції

Лідери фракцій Верховної Ради на зустрічі у спікера ВР Володимира Рибака в п'ятницю не змогли прийти до спільного рішення щодо змін в Конституцію України.

Лідери фракцій Верховної Ради на зустрічі у спікера ВР Володимира Рибака в п'ятницю не змогли прийти до спільного рішення щодо змін в Конституцію України. Про це РБК-Україна заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

"Переговори лідерів фракцій у спікера Володимира Рибака закінчилися. Якщо коротко, то кожна зі сторін залишилася при своєму. Опозиція запропонувала новий політичний документ", - заявив Чечетов.

Він зазначив, що лідери трьох опозиційних фракцій внесли нову пропозицію щодо змін до Конституції.

"Опозиція хоче неконституційним способом змінити Конституцію. Проти цього виступила Європа, всі юристи та експерти. Тому Партія регіонів не буде голосувати ні за які акти", - зазначив він.

Партія регіонів на переговорах запропонувала сформувати порядок денний роботи парламенту на наступний тиждень, а також щоб у разі продовження консультацій засідання вів перший віце-спікер.

"У понеділок ми сформуємо порядок денний. Я думаю, що ми будемо працювати", - спрогнозував Чечетов.

Нагадаємо, опозиція домагається повернення Конституції 2004 р., яка була скасована рішенням Конституційного суду у 2010 р.

За словами голови комітету з питань правової політики Валерія Писаренка зараз опрацьовується три варіанти проекту змін до Конституції України.

Нагадаємо, вранці опозиція на зустрічі лідерів фракцій повинна була запропонувати новий конституційний акт.

У разі, якщо Конституція-2004 не буде проголосована в Раді, опозиція прогнозує ескалацію конфлікту.

За словами народного депутата від Партії регіонів Михайла Чечетова, його фракція, а також КПУ та позафракційні нардепи не підтримають Конституційний акт опозиції.