ua en ru

Лідер президентських перегонів Молдови передумав і тепер побоюється визнавати Крим російським

Лідер президентських перегонів Молдови передумав і тепер побоюється визнавати Крим російським Фото: Додон побоюється визнавати Крим російським

Додон схвильований можливим визнанням Придністров'я

Лідируючий кандидат в президенти, голова молдовської Партії соціалістів Ігор Додон побоюється визнавати Крим російським. Про це свідчить його інтерв'ю виданню "Комерсант".

"Нам треба бути в хороших відносинах з нашими сусідами, тому це питання слід дуже ретельно обдумати", - сказав Додон, відповідаючи на питання про ініціювання процедури визнання Криму російським в разі обрання його президентом.

При цьому кандидат схвильований тим, що в разі визнання Криму російським це може спричинити визнання кимось Придністров'я.

"Якщо ми визнаємо Крим, чи не спричинить це визнання кимось Придністров'я? Мене ось це хвилює. Щоб у нас не відбулося те ж саме з Придністров'ям. Давайте так: політик Ігор Додон вважає Крим де-факто російським. Після 31 жовтня поговоримо", - сказав Додон.

Разом з тим він підкреслив різницю між референдумами в Криму і в Придністров'ї.

"Різниця дуже велика в порівнянні з Кримом. Крим Росія визнала. А Придністров'я ніхто не визнавав. Я сподіваюся, що і не визнає", - пояснив кандидат у президенти.

Нагадаємо, раніше Додон заявив, що Крим належить Росії.