ua en ru

Лідер португальських соціал-демократів пообіцяв дотримуватися умов фінансової угоди з ЄС і МВФ


Педру Пассуш Коельо, лідер соціал-демократів Португалії, які перемогли на парламентських виборах, пообіцяв дотримуватися умов фінансової угоди з Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це повідомляє радіо "Свобода".

Уряд Жозе Сократеша, який пішов у відставку, домовився з ЄС і МВФ про виділення Лісабону кредиту в розмірі 78 млрд євро - для виходу з гострої економічної кризи. У вищих колах ЄС були побоювання, що у разі перемоги на виборах, соціал-демократи будуть домагатися перегляду угод про кредит, як це сталося в Ірландії.

Пассуш Коельо, найбільш імовірний кандидат на посаду прем'єр-міністра Португалії, заявив про намір провести радикальні економічні реформи, але залишити в силі договір попереднього уряду з МВФ і ЄС.

Згідно з офіційними результатами, в Португалії на дострокових парламентських виборах остаточна перемога визнана за опозиційною Соціал-демократичною партією. Як повідомили представники виборчої комісії, партія отримала 102 місця в парламенті, тоді як їхні прямі суперники соціалісти - тільки 71 місце. Утім, долю ще 15 місць належить вирішити.