ua en ru

Лідер "Оплоту" попросив депутатів харківської з'їзду озброїти активістів сходу України

Лідер громадської організації "Оплот" Євген Жилін закликав депутатів, які беруть участь у харківському з'їзді, озброїти активістів, не згодних з ідеями Майдану.

Лідер громадської організації "Оплот" Євген Жилін закликав депутатів, які беруть участь у харківському з'їзді, озброїти активістів, не згодних з ідеями Майдану. Про це він заявив з трибуни з'їзду, передає кореспондент РБК-Україна.

"У місті бродять озброєні банди, роззброїли міліцію... Я, беззбройний, був змушений виїхати з Києва, тому що нас не хочуть там чути... приготуйте на бій нас. Ми готові захищати свою землю, але дуже складно захищати свою землю без зброї. У нас немає шоломів, кийків", - заявив Жилін.

"Коли Партія регіонів створювалася, Євген Кушнарьов говорив, що партія має збільшити повноваження регіонів. Завдання не виконано. Друге - сьогодні йде робота над новою Конституцією, ми повинні прийняти в цьому участь", - зазначив він.

"Чому збираються Майдани? Через невдоволення владою... Виникають газові королі та королеви, обираются громадяни. Необхідно встановити справедливий розподіл благ, у нас багата країна, вистачить всім. І влада повинна служити народу, як собака", - резюмував лідер "Оплоту".

Зараз виступає перший віце-спікер кримського парламенту Сергій Донич, який закликав до порядку. Головуючий на з'їзді губернатора Харківської області Михайло Добкін повідомив, що скоро буде зачитана резолюція, після чого депутати вийдуть до учасників мітингу.