ua en ru

Лідер консерваторів Іспанії прийняв прохання короля балотуватися на пост прем'єра

Лідер консерваторів Іспанії прийняв прохання короля балотуватися на пост прем'єра Фото: Маріано Рахой

Парламент Іспанії має обрати главу уряду до 31 жовтня

Виконуючий обов'язки голови уряду Іспанії Маріано Рахой погодився на прохання короля Філіпа VI виставити свою кандидатуру на пост прем'єра. Про це пише El Pais.

Щоб переобратися на посаду прем'єр-міністра, Рахою необхідно отримати підтримку нижньої палати парламенту - Конгресу депутатів.

"уряд потрібен Іспанії якомога швидше, і я зобов'язаний зробити все, що в моїх силах, щоб реалізувати це", - зазначив в.о. прем'єра.

За словами Рахоя, Іспанія переживає в останні місяці безпрецедентну ситуацію.

"Я сподіваюся і вірю, що до кінця тижня ми зможемо покласти край за допомогою діалогу, взаєморозуміння і співпраці", - сказав Рахой.

Зазначимо, що Іспанія залишається без уряду більше 300 днів через політичні розбіжності. Якщо кандидатуру прем'єра не затвердять до 31 жовтня, в країні можуть пройти треті за рік вибори.

Для обрання на посаду голови кабінету міністрів Рахою необхідно отримати підтримку 176 парламентаріїв. На даний момент за нього готові проголосувати 169 депутатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іспанія після виходу Великобританії зі складу Європейського союзу може закрити кордон з Гібралтаром.