ua en ru

Лідер "Громадської ради Дніпропетровщини": Судді і прокурори повинні обиратися на рівні громади

"Громадянська рада Дніпропетровщини" виступає за виборність суддівського корпусу та прокурорів на рівні територіальних громад України. Про це заявив лідер громадської організації Сергій Шапран.

"У багатьох країнах світу, наприклад, у США прокурори і судді обираються народом, жителями населених пунктів. Україні потрібна реальна автономізація регіонів. Суд і прокуратура - найважливіші інститути, які забезпечують розвиток економіки та залучення інвестицій. Ми виступаємо за створення в нашому регіоні економічної автономії. Але це буде неможливо зробити, якщо наші підприємці будуть змушені і далі платити корупційну ренту київським суддям і прокурорам для реалізації великих регіональних проектів", - підкреслив Шапран.

Політик додав, що всі пропозиції щодо децентралізації влади будуть відображені в законопроекті "Про Дніпропетровську економічну автономію".

"Законопроект буде представлений суспільству через 2-3 тижні. В ньому ми зібрали всі найкращі пропозиції. Реалізація законопроекту дозволить більш якісно підходити до регіонального управління в нашій країні, зокрема, в Дніпропетровській області", - говорить політик.

Нагадаємо, 18 вересня в Дніпропетровську відбулося установче засідання нового громадського руху "Громадська рада Дніпропетровщини". В організацію увійшли депутати місцевих рад, профспілкові та громадські діячі. Мета організації полягає в розробці і прийнятті законодавства про економічну автономію Дніпропетровщини.