ua en ru

Лідер ДНР назвав вчорашній мітинг у Донецьку провокацією

Лідер ДНР назвав вчорашній мітинг у Донецьку провокацією Фото: Олександр Захарченко

Захарченко вважає, що звучали питання були змодельовані

Глава самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) Олександр Захарченко назвав вчорашній мітинг у Донецьку провокацією, яку організували "недружні" ДНР сили, передає видання 62.ua.

"Цей мітинг просто так не виникло. Самі розумієте, якщо б він був стихійним, то пройшов би в іншому форматі. Питання, які звучали, були змодельовані за чиїмось сценарієм. Одні і ті ж питання задавали під різними кутами і соусами. Зрозуміло, мала місце провокації, тут приховувати нічого", - заявив Захарченко.

Ватажок бойовиків попросив жителів Донецька "не піддаватися на провокації", не вірити пропаганді. Зокрема, він назвав провокацією заклики до мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Ось сьогодні звучала пропозиція: давайте сідати за стіл переговорів і миритися. Це чистої води провокація", - сказав Захарченко.

Нагадаємо, вчора, 15 червня, в Донецьку перед так званим "будинком уряду" самопроголошеної ДНР пройшов стихійний мітинг місцевих жителів.

При цьому повідомлялося, що протестувальники не мали єдиних вимог. Одна частина присутніх городян вимагають наступу на українські сили, а інша - відведення військової техніки ДНР з сел. Жовтневий.