ua en ru

Особистий лікар віце-президента США звільнилася

Особистий лікар віце-президента США звільнилася Фото: Білий будинок (outreach.senate.gov)

Дженніфер Пенья могла свідчити проти особистого лікаря Трампа

Особистий лікар віце-президента США Дженніфер Пенья подала у відставку. Про це повідомляє "Голос Америки".

За інформацією видання, рішення Пенья прийняла після скандалу зі спробою призначення особистого лікаря президента Трампа контр-адмірала Ронні Джексона на посаду глави Міністерства у справах ветеранів.

Контр-адмірал був змушений зняти свою кандидатуру після того, як кілька ЗМІ, посилаючись на свідчення колег Джексона звинуватили його в порушенні професійної етики, пияцтво на роботі та сексуальних домаганнях. З офіційними звинуваченнями на адресу лікаря виступив сенатор-демократ Джон Тестер.

За інформацією джерел видання, Пенья також входила в число співробітників Медичного офісу Білого дому, які виступили із звинуваченнями проти Ронні Джексона.

"Лікарі, які працюють з віце-президентом, підпорядковуються Медичному офісу Білого дому, і тому будь-які звільнення погоджуються тільки з Медичним управлінням, а не з офісом віце-президента", - заявила в п'ятницю прес-секретар офісу віце-президента США Алісса Фара.

Нагадаємо, головний лікар Білого дому Ронні Джексон, який раніше відмовився від посади міністра у справах ветеранів, пішов у відставку 30 квітня.