ua en ru

Лікар Трампа йде у відставку, - Politico

Лікар Трампа йде у відставку, - Politico Фото: Ронні Джексон (apr.org)

Джексон був лікарем Білого дому ще за Джорджа Буша

Головний лікар Білого дому Ронні Джексон, який раніше відмовився від посади міністра у справах ветеранів, йде у відставку. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела в американському уряді.

Шон Конлі, офіцер військово-морського флоту, який минулого місяця тимчасово взяв на себе обов'язки Джексона, й надалі буде особистим лікарем президента США Дональда Трампа.

Джон Тестер, демократ з Комітету у справах ветеранів, звинуватив Джексона у тому, що він випивав на роботі і створював вороже робоче середовище. Джексон спростував ці твердження і повернувся до роботи в Медичному відділі Білого дому.

Трамп захищав Джексона і у суботу, 28 квітня, написав у Twitter, що Тестер повинен піти у відставку. За словами президента США, Секретна служба не змогла підтвердити жодного з тверджень, пред'явлених проти Джексона.

Нагадаємо, 26 квітня Джексон зняв свою кандидатуру на посаду голови Департаменту у справах ветеранів після того, як були йому були пред'явлені звинувачення в пияцтві і махінаціях з ліками, а комітет Сенату відклав слухання по його затвердженню.

У своїй заяві Джексон висловив подяку за довіру, яку Трамп виявив йому, висунувши його кандидатуру на посаду міністра.