ua en ru

Лібералізований КПК може бути розглянутий ВР до кінця 2011 р., - Єфремов

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, припускає, що в подальшій перспективі може бути лібералізовано цілий ряд кримінальних статей, передає кореспондент РБК-України.

"У подальшій перспективі, ми припускаємо, що можуть бути внесені пропозиції щодо лібералізації цілого ряду кримінальних статей, а лібералізація, яка почалася Президентом при внесенні закону, який сьогодні скасовує кримінальну відповідальність по 18 економічним статтями, це скасовується лише для представників бізнесу. Надалі робота в цьому напрямку може бути продовжена, але вона повинна бути не під ситуацію, не під конкретну людину, це робота повинна поводиться з розумінням тих процесів, які відбуваються сьогодні в світовому і європейському співтоваристві для того, щоб ... наше законодавство зістикувати з європейським законодавством " , - заявив Єфремов.
За його словами, що фахівці вже сьогодні працюють у цьому напрямку.
На питання журналістів, про те чи правдивою є інформація про те, що нібито в листопада парламентом буде прийматися кримінальний кодекс, в якому стаття, за якою обвинувачується Тимошенко буде декриміналізувати, Єфремов відповів: "Ви переплутали поняття, є Кримінальний кодекс і Кримінально-процесуальний кодекс - це зовсім різні документи. КПК, який сьогодні дійсно розроблений, знаходиться на експертизі у Венеціанській комісії він може бути розглянутий до кінця поточного року, тому що він готовий. Що стосується КК то він ще в роботі і я поки не бачу в найближчій перспективі, коли він може бути внесений до сесійної зали, але, тим не менше, робота в цьому напрямку ведеться ", - сказав Єфремов.