ua en ru

Левандовскі: Підтримка аграрного сектору країн Східної Європи потребує перерозподілу коштів

Підтримка аграрного сектору країн Східної Европи потребує перерозподілу коштів. Про це заявив член Єврокомісії з питаннях фінансового планування і бюджету Януш Левандовскі., пише видання РБК daily.

"Перерозподіл коштів і в агаровому секторі, і в планах співфінансування великомасштабних проектів у сфері транспорту і охорони навколишнього середовища у напрямку країн Східної Європи є необхідним. Як правило, такий підхід підтримують і найбільш могутні в економічних відносинах члени ЄС, адже кожен перерозподіл коштів торкається і тих, хто робить найзначніші внески в касу Євросоюзу. Але і допустити появи невдах ми не можемо", - сказав Левандовскі.

Він додав: "Нічого Європа не потребує так гостро, як інвестицій. Візьміть, наприклад, фінансування заходів щодо енергозбереження. Того ж вимагає і проблематика охорони навколишнього середовища, зміни клімату - все це інвестиції в майбутнє. Політика співфінансування великомасштабних проектів також вносить свій внесок до забезпечення економічного зростання і створення нових робочих місць. Це не милостиня. Мова йде про цілі, які ми записали в своїй стратегії економічного розвитку "Європа-2020".