ua en ru

Льотчицю Савченко повезли в психлікарню Санкт-Петербурга, - ЗМІ

Українську льотчицю Надію Савченко, яку 22 вересня етапували з Воронезького СІЗО, відправили в психіатричну лікарню в Санкт-Петербург.

Українську льотчицю Надію Савченко, яку 22 вересня етапували з Воронезького СІЗО, відправили в психіатричну лікарню в Санкт-Петербург. Про це повідомила сім'я Савченко в інтерв'ю ТСН.

"Нам сказали, що її везуть в психлікарню в Санкт-Петербурзі, щоб визнати психічнохворою. Наскільки цьому можна вірити, ми зараз з'ясовуємо", - розповіли рідні.

Вони зазначили, що цю інформацію їм вдалося дізнатися з надійних джерел.

Нагадаємо, сьогодні її адвокат Марк Фейгін повідомив, що Савченко ще в понеділок, 22 вересня, етапували з воронезького СІЗО в невідомому напрямку. Захист дізналася про це тільки сьогодні вранці. При цьому адвокат припустив, що Савченко доставили в Москву.

У свою чергу офіційний представник Слідчого комітету Російської Федерації Володимир Маркін повідомив, що Савченко проведуть психіатричну експертизу в Москві.

Також була інформація, що льотчицю доставили до московського СІЗО-6.

27 серпня 2014 р. Воронезький облсуд прийняв рішення залишити Савченко під вартою до 30 жовтня 2014 р. Також суд постановив провести Савченко психіатричну експертизу в інституті Сербського в Москві. У свою чергу Савченко написала заяву про заборону проводити над нею якісь тести, або застосовувати психологічні або фізичні методи впливу.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на востокеУкраины двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.