ua en ru

Лещенко розповів, хто стоїть за "планом Артеменка"

Лещенко розповів, хто стоїть за "планом Артеменка" Фото: Сергій Лещенко

Нардеп заявив, що "план Артеменка" є насправді "планом" Льовочкіна-Бойка/Суркова

Так званий "план Артеменка" є насправді "планом" Льовочкіна-Бойка/Суркова. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав народний депутат України Сергій Лещенко.

"Всі обговорюють "план Артеменка". За моєю інформацією, "план Артеменко" - насправді план Льовочкіна-Бойка/Суркова. Бойко нещодавно був у Москві на зустрічах, Артеменко ж виконав роль посильного, а в подальшому буде грати роль фронтмена", - написав він.

Лещенко нагадав, що Артеменко раніше перебував під кримінальним розслідуванням. Він був узятий під варту в квітні 2002 року, а в серпні 2002 року відповідну справу відправили в суд. Як зазначив нардеп, Артеменку інкримінували викрадення 4 млн доларів і замах на викрадення 8 млн доларів.

"Суть претензій була така: Артеменко керував футбольним клубом ЦСКА (на той момент – держпідприємство Міноборони України), який навіть грав у єврокубках. У Артеменка була офшорна компанія з рахунками в Латвії, з якою ЦСКА уклав договір про те, що компанія зобов'язується утримувати футбольний клуб. Права на футболістів переходили цій офшорці, і за використання гравців ЦСКА перераховував гроші на офшорку", - написав Лещенко.

Політик підкреслив, що Артеменко перебував під вартою, справа 2 роки слухалася в суді по суті, вийшли на стадію дебатів, прокурор вимагав Артеменку 10 років позбавлення волі.

"І в цей момент втрутився заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев (людина Медведчука). За надуманим приводом, виходячи з того, що суд не розглянув клопотання на стадії слухання по суті, вже зі стадії дебатів справу повернули на стадію судового розгляду (коли розглядають докази, експертизу). І тут же адвокат заявив клопотання на додаткове розслідування та зміну запобіжного заходу, і прокурор (не)зрозумілих причин не заперечував", - пише нардеп.

За словами Лещенка, суд не відпустив Артеменка, але повернув справу на додаткове розслідування в прокуратуру Києва, якою на той момент керував Ренат Кузьмін.

"У цей момент Артеменку змінюють міру запобіжного заходу – звільнення на поруки групи депутатів Добкіна, Челомбітько, Веревського. Після чого Артеменко подає в Голосіївський суд скаргу на відкриття кримінальної справи. Суд не мав права розглядати таку скаргу, але закрив справу як незаконно порушену. Кінець історії", - резюмував політик.

Всі обговорюють "план Артеменко". За моєю інформацією, "план Артеменко" - насправді план Льовочкіна-Бойка/Суркова. Бойко...

Опубліковано Сергієм Лещенко 20 лютого 2017 р.

Нагадаємо, Радикальна партія Олега Ляшка прийняла рішення про виключення з фракції депутата Андрія Артеменка.