ua en ru

Лещенко: прокуратура Чехії просить Україну допомогти в розслідуванні проти Мартиненка

Лещенко: прокуратура Чехії просить Україну допомогти в розслідуванні проти Мартиненка Фото: Микола Мартиненко

Справа проти Мартиненка порушено по тому ж епізоду, що і в Швейцарії

Депутат Верховної Ради України (ВРУ) Сергій Лещенко заявляє, що прокуратура Чехії минулого тижня прислала в Україну запит про надання допомоги в розслідуванні проти українського народного депутата Миколи Мартиненка. Про це Лещенко написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"У запиті повідомляється, що на території Чеській Республіці порушено кримінальну виробництво проти Мартиненка. Зокрема, прокуратура Чехії просить Україну допитати Мартиненко, а також здійснити інші слідчі дії", - пише парламентарій.

Лещенко зазначає, що справа в Чехії порушено по тому ж епізоду, що і в Швейцарії - "платіж чеської компанії" Шкода "на панамську компанію Мартиненко в швейцарському банку, який трактується ними як хабар за право поставляти в Україну обладнання на атомні електростанції".

Свежие новости. Прокуратура Чехии на прошлой неделе прислала в Украину запрос о предоставлении помощи в расследовании пр...

Posted by Сергій Лещенко on 28 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше Мартиненко заявив, що правоохоронні органи жодної країни (включаючи Швейцарію) не висували йому ні обвинувачень, ні підозр, він не викликався ні на які допити - ні в Швейцарії, ні в Україні.