ua en ru

Лещенко: на посаду заступника голови МЕРТ Кононенко лобіював топ-менеджера "Нафтогазу"

Лещенко: на посаду заступника голови МЕРТ Кононенко лобіював топ-менеджера "Нафтогазу" Фото: Андрій Пасішник

Кононенко хотів призначити заступником Абромавичуса Андрія Пасішника

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Ігор Кононенко лобіював призначення виконавчого директора НАК "Нафтогазу України" Андрія Пасішника на посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі. Про це у Facebook повідомив нардеп від БПП Сергій Лещенко.

"Людина, "продавлювання" якого Абромавічус подав у відставку і призначення якого заступником міністра економіки лобіював Кононенко - це Андрій Пасішник. Пасішник, нинішній заступник голови "Нафтогазу", історично близький до групи "Воля народу", яка віднедавна після вступу туди Довгого стала рятувати коаліцію голосами. Але в обмін на це "Воля народу" хотіла врахування своїх інтересів на ринку енергоносіїв. Зокрема, у компанії "Укргазвидобування". Ця компанія через "Нафтогаз" з недавніх пір знаходиться в підпорядкуванні Мінекономіки", - написав Лещенко.

Человек, из-за "продавливания" которого Абромавичус подал в отставку и назначение которого замом министра экономики лобб...

Опубликовано Сергій Лещенко 3 февраля 2016 г.

Зазначимо, раніше Сергій Лещенко звинуватив Ігоря Кононенко в тому, що він вимагав призначити заступником Айвараса Абромавичуса заступника глави "Укроборонпрому" Сергія Пинькаса.

Пізніше Лещенко заявив, що призначити Сергія Пинькаса заступником Абромавичуса вимагав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.