ua en ru

Лещенко звинуватив Турчинова в лобіюванні кандидатури Пінькаса на пост заступника глави МЕРТ

Лещенко звинуватив Турчинова в лобіюванні кандидатури Пінькаса на пост заступника глави МЕРТ Фото: Олександр Турчинов

До недавніх пір Пінькас працював заступником глави "Укрборонпрому"

Відставку міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса наблизило вимога призначити заступником міністра економіки заступника глави "Укроборонпрому" Сергія Пінькаса. Про це у Facebook повідомив нардеп від БПП Сергій Лещенко.

"До недавніх пір Пінькас працював заступником глави "Укрборонпрому", ключового державного активу в сфері впливу адміністрації президента. Лобістом призначення Пинькаса називають Турчинова", - написав Лещенко.

Він також зазначив, що перевіряє інформацію про те, хто ж був запропонований адміністрацією президента на посаду заступника міністра економіки - куратора "Нафтогазу".

Варто відзначити, що раніше Лещенко заявив, що призначити Пінькаса заступником міністра економічного розвитку і торгівлі вимагав народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Ігор Кононенко.

Разом з тим, за даними ZN.UA, у серпні 2014 року Пінькаса призначили першим заступником в "Укроборонпром" за протекцією Олега Гладковського (Свинарчука), бізнес-партнера Петра Порошенка, колишнього президента корпорації "Богдан", а нині першого заступника секретаря РНБО.

На початку грудня Кабінет міністрів прийняв закрите рішення про введення посади першого заступника міністра економічного розвитку з питань ОПК. Таке рішення мотивували провалом роботи міністерства щодо оперативного внесення змін в оборонне замовлення. А в середині грудня, за інформацією видання, Ігор Кононенко в телефонній розмові з міністром Абромавичусом вперше запропонував Пінькаса на вакантну посаду.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус вирішив подати у відставку.

Крім того, Айварас Абромавічус заявив, що народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Ігор Кононенко блокував роботу міністерства.