ua en ru

Lenovo і японська NEC оголосили про створення СП з виробництва комп'ютерів

Найбільший китайський виробник персональних комп'ютерів Lenovo Group і третій за величиною в Японії концерн з виробництва електроніки NEC Corp. сьогодні оголосили про створення спільного підприємства (СП). За даними компаній, об'єднана NEC Lenovo Japan Group стане лідером серед японських комп'ютерних фірм. Про це йдеться в повідомленнях NEC і Lenovo. У новій компанії Lenovo отримає 51%, NEC - 49%, повідомляє РБК.

За умовами угоди, Lenovo випустить на користь NEC нові акції на суму 175 млн дол. При цьому новому СП буде належати NEC Personal Computers, яка відокремилася від NEC Personal Products компанія з виробництва стаціонарних комп'ютерів. Президентом і генеральним директором NEC Lenovo Japan стане нинішній глава підрозділу NEC Personal Products Хідей Такасу, а головою ради директорів - президент і уповноважений директор Lenovo Родерік Лаппін.
Очікується, що операція буде завершена до 30 червня 2011 р.

Обидві компанії планують, що після здійснення угоди продукція буде і далі проводитися під торговими марками NEC і Lenovo, а СП допоможе максимально використовувати сильні сторони обох компаній. Крім того, учасниці угоди домовилися про подальшу співпрацю в інших областях, таких як надання підтримки японським компаніям, що діють за кордоном, а також виробництво і продаж планшетних комп'ютерів, серверів та інших продуктів.

Lenovo - міжнародна технологічна компанія, утворена в результаті придбання в 2005 р. підрозділу персональних обчислювальних систем корпорації IBM. Компанія спеціалізується на розробці, виробництві і просуванні на ринку персональних комп'ютерів і професійних послуг. Продажі продукції Lenovo корпоративним замовникам здійснюються через власні представництва, розташовані по всьому світу. Загальна чисельність співробітників компанії перевищує 19 тис. осіб.

Корпорація NEC спеціалізується в області розробки рішень для мобільних і фіксованих мереж, широкосмугових і корпоративних систем, інтернет-рішень. У корпорації працюють близько 150 тис. співробітників по всьому світу.