ua en ru

ЛАЗ оскаржив в АМКУ результати тендеру на закупівлю тролейбусів для Автономної республіки Крим

ЛАЗ оскаржив в Антимонопольному комітеті (АМКУ) результати тендеру на закупівлю тролейбусів для Автономної республіки Крим (АРК) - 6 вересня компанія подала скаргу, звинувативши МінЖКГ АРК в порушенні порядку проведення тендеру. 8 вересня АМКУ припинив процедуру закупівлі на строк до 30 робочих днів. У ЛАЗі говорять, що МінЖКГ опублікувало вимоги до тендеру лише за місяць до його проведення, і однією з умов була наявність сертифікату випробувань тролейбуса на гірській трасі, пише "Комерсант-Україна".

Відзначимо, в тендері на постачання 61 тролейбусу Криму брали участь чотири компанії. Найменшу суму контракту запропонував Львівський автомобільний завод (ЛАЗ) - 105 млн грн. Проте переможцем 2 вересня була оголошена компанія "Богдан", що запропонувала 142 млн грн. Договір з переможцем підписаний так і не був.

"Компанії просто не встигли отримати сертифікат, тому що на випробування йде шість місяців", - пояснив заступник начальника юридичного департаменту ЛАзу Юрій Терновой. Крім того, за умовами тендеру одна компанія може виставити тільки одну пропозицію, проте "Богдан" на ньому представляли АСЗ №1 (входить в корпорацію) і "Хюндай Трак" (дистриб'ютор продукції "Богдан" і Hyundai).

Джерело в МінЖКГ повідомило, що 13 вересня відомство подало позов до Окружного суду Києва з вимогою визнати тендер таким, що відбувся і дозволити укласти договір з переможцем. "АМКУ не повинен був приймати скаргу, тому що ЛАЗ не допустили в другий тур тендеру через відсутність сертифікату випробувань тролейбусу на гірській трасі і заборгованості перед Пенсійним фондом на суму 2,5 млн грн", - відзначило джерело. Сертифікат був тільки у АСЗ №1 і "Хюндай Трак".