ua en ru

Лавров заявив, що немає ніяких перешкод для моніторингу дотримання прав людини в Криму

Лавров заявив, що немає ніяких перешкод для моніторингу дотримання прав людини в Криму Фото: Сергій Лавров

Кулеба звинуватив Лаврова у брехні

Голова Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що немає ніяких перешкод для моніторингу дотримання прав людини в анексованому Криму міжнародними організаціями. Про це він заявив журналістам після переговорів з генеральним секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом, повідомляє ТАСС.

"Що стосується Криму, ми про це вже говорили, там був спеціальний представник пана Ягланда в Криму. Вважаємо, що це корисний крок, тому що для тих, хто щиро хоче подивитися своїми очима, як йде справа з дотриманням прав людини в Криму, включаючи права і кримських татар, і українців, і інших меншин, немає жодних перешкод, щоб приїхати і на все це подивитися, зустрітися з будь-якою людиною, з ким буде цікаво поговорити", - заявив він.

У свою чергу, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, коментуючи цю заяву Лаврова на своїй сторінці в Facebook, звинуватив Лаврова у брехні. Кулеба зазначив, що РФ рішуче блокує будь-які спроби уповноважених міжнародних моніторингових правозахисних механізмів потрапити в окупований Криму.

"Сергій Вікторович Лавров у присутності Генерального секретаря Ради Європи Торбйорна Ягланда свідомо ввів в оману присутніх на прес-конференції журналістів та їхньої аудиторії, професійно і повністю спотворивши реальність, оскільки главі МЗС РФ добре відомо, що його підлеглі на всіх майданчиках послідовно і рішуче блокують будь-які спроби уповноважених міжнародних моніторингових правозахисних механізмів потрапити в окупований Крим", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС України закликав Росію негайно надати доступ консулів до "кримських диверсантів".