ua en ru

Лавров попередив росіян, що криза буде довгим

Лавров попередив росіян, що криза буде довгим Фото: Сергій Лавров

У РФ стрімко знижуються ціни на нафту, також прискорює падіння російський рубль

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Російської Федерації (РФ) Сергій Лавров заявив, що керівництво країни виходить з того, що криза в Росії закінчиться нескоро. Про це Лавров заявив, виступаючи на всеросійському молодіжному форумі "Територія смислів" на Клязьмі, передають російські ЗМІ.

"Я завжди кажу, що ми зараз працюємо виходячи з того, що цей період буде дуже довгим, і так воно і буде", - сказав Лавров.

"Я читаю багато аналітики, яка зводиться до того, що будуть кивати на Євросоюз, на США, на їх підступи, на їхні провокації, а самі будуть чекати, коли нафта підніметься до якихось величин, які дозволять, нічого не роблячи в економіці , більш-менш безбідно існувати", - сказав Лавров.

Разом з тим, він звинуватив у брехні владу США, яка заявила про те, що санкційний тиск на РФ буде знято після врегулювання української кризи.

"Коли мені мої колеги, у тому числі в США, говорять, що, як тільки вирішиться українська криза, але, природно, на умовах, які вони вважають правильними і які мало що спільного мають з мінськими угодами, так тут же санкції миттю зникнуть, я дивлюся на них, чесно кажучи, співчутливо. Або вони мені брешуть в обличчя, або вони нічого не розуміють в політиці свого власного керівництва", - обурився глава російського зовнішньополітичного відомства.

Раніше Лавров назвав причину початку "української кризи".

Нагадаємо, на відкритті торгів на Московській біржі сьогодні, 24 серпня, рубль прискорив падіння і курс євро піднявся вище 81 рублів.