ua en ru

У Латвії стартували масштабні військові навчання НАТО

У Латвії стартували масштабні військові навчання НАТО Фото: у навчаннях задіяно понад 1300 солдатів

У них беруть участь солдати з Латвії, Литви, США, Канади, Фінляндії та Німеччини

Від сьогодні, 17 квітня, і до 29 квітня на полігоні в Адажі (Латвія) і на прилеглій до нього території пройдуть міжнародні військові навчання НАТО "Summer Shield XIII", мета яких - відпрацювати навички проведення бойових операцій на рівні батальйонів і бригад. Про це повідомляє Delfi.

Зазначено, що у щорічних навчаннях візьмуть участь понад 1300 солдатів із Латвії, Литви, США, Канади, Фінляндії та Німеччини.

Очікується, що під час навчань відпрацьовуватимуться навички бойової підтримки широкого спектру. У них будуть задіяні артилеристи, мінометники, розвідники, бойові інженери, інженери конструкцій, протитанкові підрозділи і загони захисту проти зброї масового ураження.


Латвію на навчаннях представлятимуть бойові одиниці сухопутних сил, повітряних сил, а також кілька спеціалізованих загонів Земессардце.

"Summer Shield" у Латвії проводяться з 2004 року. З 2014 року навчання "Summer Shield" включені до списку навчань і тренувань НАТО. Торік у "Summer Shield" узяли участь 1100 військових.

Нагадаємо, питання постійної військової присутності НАТО на східному кордоні буде важливою темою на саміті Альянсу в Польщі, який планується на 8-9 червня 2016 року.