ua en ru

Вершбоу: на саміті в Польщі обговорять постійне розміщення військ НАТО на кордоні з РФ

Вершбоу: на саміті в Польщі обговорять постійне розміщення військ НАТО на кордоні з РФ Фото: Александр Вершбоу розповів порядок денний саміту

Ця посилена присутність має бути багатонаціональною, на основі ротацій

Питання постійної військової присутності НАТО на східному кордоні буде важливою темою на саміті в Польщі, який планується на 8-9 червня 2016 року. Про це повідомив заступник Генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу на безпековому форумі GLOBSEC у Братиславі, передає Громадське.

"Ще не всі деталі я можу повідомити, але ми вже знаємо, що в лютому міністри оборони НАТО вирішили, що ця посилена присутність має бути багатонаціональною, на основі ротацій", - зазначив він.


Вершбоу наголосив, що це буде постійна ротація з тим, щоби була спроможність повернутися у разі загрози з боку будь-якого агресора.

"Щоб будь-який агресор розумів, якщо вони намагатимуться поставити під сумнів кордони НАТО, то відповідь їм дадуть не лише місцеві сили оборони, а й американці, європейці. Іншими словами - весь Альянс", - запевнив він.

Нагадаємо, раніше заступник міністра оборони Польщі Томаш Шатковський закликав НАТО говорити з Росією з позиції сили і повернутися до образу мислення холодної війни.