ua en ru

Ланьо вийшов з депутатської групи "Воля народу"

Ланьо вийшов з депутатської групи "Воля народу" Фото: Михайло Ланьо

Парубій оголосив про вихід нардепа Ланьо з групи "Воля народу"

Народний депутат України Михайло Ланьо вийшов зі складу депутатської групи "Воля народу". Про це сьогодні під час засідання Верховної Ради заявив перший віце-спікер Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв'язку з повним заявою та згідно з частиною 3 статті 60 регламенту Верховної Ради України повідомляю про вихід народного депутата України Ланьо Михайла Івановича зі складу депутатської групи "Воля народу",- заявив Парубій.

Відзначимо, також під час засідання Парубій оголосив про вихід з фракції БПП трьох нардепів.

Потім спікер оголосив, що Ланьо увійшов до складу групи "Відродження".

Варто відзначити, що після виходу нардепа з "Волі народу" в групі залишилося мінімально допустима кількість депутатів (19), а в групі "Відродження" стало 23 парламентаря.

Нагадаємо, народний депутат, регіонал Михайло Ланьо був однією з ключових фігур подій у Мукачевому в липні 2015 р. Представники "Правого сектора" після зустрічі з Ланьо 11 липня, яка згодом переросла в перестрілку між міліцією та бійцями "Правого сектора", звинуватили Ланьо та начальника міліції Закарпаття Шаранича в організації в області каналу контрабанди сигарет. Згодом, у своєму офіційному виступі Ланьо заявив, що безпосередньо перед перестрілкою розмовляв з командиром "Правого сектора" на Закарпатті про санаторії.

Пізніше ТСК з розслідування подій у Мукачевому прийшла до висновку, що конфлікт у Мукачево Закарпатської області був спровокований правоохоронцями.