ua en ru

Конфлікт у Мукачеві 11 липня був спровокований правоохоронцями, - ТСК

Конфлікт у Мукачеві 11 липня був спровокований правоохоронцями, - ТСК Фото: голова ТСК Микола Паламарчук

Також голова ТСК зазначив ймовірну особисту зацікавленість керівництва правоохоронних органів

Конфлікт в Мукачево Закарпатської області, який відбувся 11 липня 2015 року, був спровокований правоохоронними органами. Про це з трибуни парламенту повідомив голова ТСК з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області Микола Паламарчук. Повідомляє кореспондент РБК-Україна.


"Є підстави вважати, що конфлікт значною мірою був спровокований діями керівництва УМВС та СБУ Закарпатської області, оскільки керівники та працівники цих органів не тільки були проінформовані про зустріч представників ДУК "Правий сектор" з депутатом Ланьо, але й брали участь у цій зустрічі та її оперативному супроводі", - сказав голова тимчасової слідчої комісії, депутат від "Блоку Петра Порошенка" Микола Паламарчук.

Також Паламарчук наголосив на ймовірній особистій зацікавленості керівництва правоохоронних органів.

"Однією з причин цього може бути особиста зацікавленість керівників УМВС та УСБУ у Закарпатські області, деякі з яких після подій залишаються на своїх посадах. Зокрема перший заступник начальника УСБУ Закарпатської області Гелетей та заступник начальника УМВС Русин", - конкретизував депутат.

Зазначимо, сьогодні ТСК з розслідування подій у Мукачевому не отримала розширення повноважень від ВРУ.

Нагадаємо, в Мукачеві 11 липня 2015 року відбулася перестрілка між представниками "Правого сектора" і людьми з оточення нардепа Михайла Ланьо. В результаті збройного зіткнення були поранені і загиблі.

Пізніше Президент України Петро Порошенко висловив невдоволення роботою правоохоронців у Мукачево Закарпатської області.