ua en ru

Лагард перерахувала плюси від припливу мігрантів

Лагард перерахувала плюси від припливу мігрантів Фото: Крістін Лагард

МВФ прогнозує, що в 2015-2017 роках в Європу прибуде близько 4 млн біженців

Міграція може принести економічну вигоду європейським країнам. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, виступаючи в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, пише Le Figaro.

Глава МВФ зазначила, що якщо європейські країни зможуть швидко розробити стратегію щодо інтеграції мігрантів у внутрішній ринок праці, міграція може принести економічну вигоду.

"Чим швидше біженці отримають роботу, тим більше вони зможуть допомогти місцевій економіці шляхом сплати податків і внесків у систему соціального страхування. Їх успішна інтеграція також може частково компенсувати негативний ефект від старіння населення", - йдеться у звіті про міграції, підготовленому МВФ.

У числі заходів, які можуть полегшити залучення мігрантів у ринок праці, називаються скасування заборони на пошук роботи у період до отримання статусу біженця і правил, що обмежують переміщення мігрантів між європейськими країнами.

Згідно зі звітом, в короткостроковій перспективі додаткові державні витрати на розміщення мігрантів здатні призвести до помірного зростання ВВП країн Європи. За оцінкою МВФ, витрати на мігрантів в Європі в 2016 році будуть варіюватися від майже 1% національного доходу до зовсім незначної частки у Великобританії, Іспанії та на Кіпрі.

МВФ прогнозує, що в 2015-2017 роках в Європу прибуде близько 4 млн біженців.

Нагадаємо, вибухове зростання потоку мігрантів до Європи в 2015 році стався через загострення низки збройних конфліктів, в першу чергу в Сирії. У грудні 2015 року влада Німеччині офіційно підтвердили, що з початку року в країні зареєстровано понад 1 млн прибулих біженців.