ua en ru

Лабораторія не виявила порушень у водопровідній воді в Макіївці

Лабораторія не виявила порушень у водопровідній воді в Макіївці Ілюстративне фото (vodokanal.newreal.com)

Хімічні показники водопровідної води в Макіївці в межах норми

Водопровідна вода в окупованій Макіївці (Донецька область), де минулого тижня відбулося масове отруєння людей, відповідає санітарним нормам. Про це за результатами лабораторних досліджень проб води повідомляє компанія "Вода Донбасу", передає РБК-Україна.

Наголошується, що лабораторія контролю якості води отримала результати досліджень у понеділок, 1 жовтня. Проби води були взяті з системи централізованого водопостачання в Гірницькому районі Макіївки.

"Згідно з отриманими результатами вода в системі централізованого водопостачання відповідає вимогам Держсанпін 2.2.4-171-10", - йдеться в повідомленні.

У той же час результати досліджень проб води, виконані міською санітарно-епідеміологічною службою, поки не надані.

Нагадаємо, в Макіївці питною водою отруїлися 117 осіб. У "міністерстві охорони здоров'я" ОРДО причиною отруєння вважають неякісну воду.

Зазначимо, що постраждалі від масового отруєння в Макіївці почали звертатися до медиків ввечері 25 вересня 2018 року. Причиною масового отруєння людей в Макіївці стала неякісна дезінфекція. Зокрема, воду дезінфікували марганцем, оскільки закінчився хлор.

У зв'язку з масовим отруєнням людей питною водою в Макіївці українська сторона звернулася за допомогою до ОБСЄ з проханням направити на місце події місію ОБСЄ.