ua en ru

"Лабораторія Касперського" співпрацювала з ФСБ, - Bloomberg

"Лабораторія Касперського" співпрацювала з ФСБ, - Bloomberg Фото: "Лабораторія Касперського" blog.kaspersky.ru

Розробник антивіруса міг передавати спецслужбі дані хакерів

Російська компанія - розробник антивірусних програм "Лабораторія Касперського" розробляла спеціальні технології для Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії і передавала їй дані хакерів. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними Bloomberg, мова йде про програмне забезпечення, яке дозволяє захиститися від хакерських атак, а також обнаруживатьть місцезнаходження самих кіберзлочинців. За виявленими адресами компанія відправляли фахівців, які брали участь у рейді разом зі спецслужбами.

"Лабораторія Касперського" завжди визнавала, що вона надає відповідні продукти і послуги урядам усього світу для захисту цих організацій від кіберзагроз, але у неї немає ніяких неетичних зв'язків або зв'язків з будь-яким урядом, включаючи Росію", - прокоментували в компанії заяву про співпрацю з ФСБ.

У своєму матеріалі Bloomberg посилається на раніше незареєстровані електронні листи, починаючи з жовтня 2009 року, які є листуванням між Євгеном Касперського та старшим персоналом компанії. Російською мовою "Касперський" викладає проект, який був підготовлений таємно роком раніше "на велике прохання на Луб'янці". У "Лабораторії Касперського" підтвердили, що електронні листи є справжніми.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України відкрила провадження проти затриманих в Херсонській області співробітників ФСБ РФ.