ua en ru

Л.Валенса закликає В.Януковича не допустити погіршення стану свободи преси в Україні

Колишній лідер антикомуністичного руху «Солідарність», лауреат Нобелівської премії миру і колишній польський президент Польщі Лех Валенса закликає Віктора Януковича «не допустити погіршення стану свободи преси в Україні». Про це агенції AFP повідомив директор Інституту Леха Валенси Пьотр Ґульчинський, повідомляє радіо «Свобода».
За його словами, Л.Валенса «стурбований», зокрема, повідомленнями про ситуацію навколо 5-го телеканалу та телеканалу TВi.
Нагадаємо, представники «5 каналу» i телеканалу ТВi заявили, що побоюються, що на Київський апеляцiйний адмiнiстративний суд i його голову чинитимуть тиск з метою швидкого розгляду й ухвалення «однобокого» рiшення у справi про позбавлення телеканалiв частот. Розгляд справи в цьому суді запланований на 16 серпня 2010 р. Однак, наголошується у зверненнi, «5 канал» i ТВi не отримали жодної судової повiстки з визначенням дати, часу i мiсця розгляду справи.
Окружний адмiнiстративний суд Києва у повному обсязi задовольнив вимоги групи телеканалiв «Iнтер», яка оскаржувала рiшення Нацiональної ради з питань телебачення i радiомовлення вiд 27 сiчня 2010 р. про видiлення телеканалам ТВi i «5 канал» додаткових частот для мовлення.