ua en ru

Л.Соболевський: На WSE в середині 2011 р. можна очікувати появи індексу українських компаній

На Варшавській фондовій біржі в середині 2011 р. можна очікувати появи індексу українських компаній. Про це заявив президент Варшавської фондової біржі (WSE) Людвік Соболевський, повідомляє польське видання Wyborcza.
"У нас п'ять українських компаній котируються на основному ринку, і буде більше. Скоро з'явиться перша компанія на NewConnect (альтернативний майданчик WSE), а в середині цього року можна очікувати на Варшавській фондовій біржі індекс українських компаній", - заявив Л. Соболевський.
"Нещодавно ми реалізували деякі позитивні приклади того, як можемо залучати бізнес до Варшави. У нас з'явився перший брокер в Україні, Росії, які будуть займатися операціями на Варшавській фондовій біржі", - додав Л.Соболевський.
Нагадаємо, в даний момент серед українських компаній домінують представники сільськогосподарського сектору: Milkiland, "Астарта", Kernel і "Агротон".Останньою на WSE провела IPO Sadovaya Group - приватна українська компанія, яка займається видобутком, переробкою, збагаченням і торгівлею енергетичним вугіллям.
Зазначимо, частіше за все українські компанії, що котируються на закордонних біржах, мають так званий "європейський паспорт" - зареєстровані на Кіпрі, у Нідерландах і т.д.