ua en ru

Квіт: ЗНО пройде вчасно

Квіт: ЗНО пройде вчасно Фото: Сергій Квіт

Міністр пообіцяв, що "все буде добре"

Зовнішнє незалежне оцінювання в 2016 р. пройде вчасно. Про це сьогодні, 23 жовтня 2015 р., в ході брифінгу заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми тримаємо під увагою всі дедлайни, незалежне оцінювання відбудеться і все буде добре",- заявив Квіт.

У свою чергу, директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій заявив про деякі проблеми з-за блокування серверів центру.

"Насамперед ці виклики пов'язані з подіями, які відбувалися і відбуваються навколо системи зовнішнього оцінювання Українського центру, починаючи з 21 липня 2015 року. Наслідком таких дій на сьогодні є те, що фактично блокована робота головних IT-сервісів Українського центру, а також відсутнє власне команда IT-фахівців, які розробляли і підтримували цю систему", - підкреслив Карандій.

Також, за його словами, вже традиційними для проведення ЗНО залишаються ресурсні виклики, зокрема недостатнє фінансування і низький рівень заробітних плат працівників центру.

"На сьогодні вже маємо підтвердження про те, що починаючи з наступного тижня нам буде повернуто те обладнання, а також ті речі, які були вилучені і які сьогодні не мають значення для слідства. Також нам буде надано доступ до всієї інформації, яка є на вилучених серверах, з метою зняти копію", - зазначив Карандій.

Нагадаємо, зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році буде проводитися з 5 травня по 10 липня.