ua en ru

Квартальна виручка IBM досягла мінімуму за 14 років

Квартальна виручка IBM досягла мінімуму за 14 років Фото: американська компанія IBM ("Ай-Бі-еМ")

Компанії не вдалось компенсувати новими бізнесами провали традиційних напрямів

Квартальна виручка компанії International Business Machines Corp (IBM.N) сягнула мінімального значення за останні 14 років. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як зазначається, виручка IBM у I кварталі знизилася на 4,6% до 18,68 млрд доларів, перевищивши прогноз аналітиків на 0,39 млрд доларів. Причиною такого рекордного падіння стало, на думку компанії, невдале нівелювання провалів традиційних напрямків за допомогою впровадження нових бізнесів, в тому числі в сфері хмарного і мобільного ПЗ.


"Стратегічно важливі напрямки", до яких належать не тільки перераховані технології, а й аналіз даних, програмне забезпечення в соціальній сфері та сфері безпеки, збільшили виручку приблизно на 14% в I кварталі. У той же час, виручка від продажу послуг і комплектуючих для ПК впала на 4,3% і 21,8%, відповідно.


Таким чином, з початку 2016 року компанія заробила 2,35 долара на акцію, перевищивши середній прогноз аналітиків в 2,09 долара. Власний прогноз показника річного скоригованого прибутку на рівні не нижче 13,50 долара підтвердився.

Нагадаємо, раніше південнокорейський Samsung оголосив про квартальний прибуток на 10,4%.