ua en ru

Кутовий: до кінця року "Укрспирт" має бути переданий до ФДМ для подальшої приватизації

Кутовий: до кінця року "Укрспирт" має бути переданий до ФДМ для подальшої приватизації Фото: Кутовий наполягає на приватизації "Укрспирту"

За його словами, усі заводи, які є у ДП, повинні бути запущені

Державне підприємство "Укрспирт" до кінця поточного року має бути передане до Фонду державного майна України для подальшої приватизації. Про це 20 травня під час годин запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, передає кореспондент РБК-Україна.

"До кінця року ми хочемо вийти з кінцевим баченням і передати Фонду держмайна ДП "Укрспирт", там є дуже багато боргів", - заявив Кутовий.


Міністр також зазначив, що усі заводи, які є у ДП, повинні бути запущені.

"Вони повинні демонструвати свою ефективність, а не так, як сьогодні: 5-7 підприємств працює, всі інші, які навіть можуть працювати, стоять. І це робиться для того, щоб чорна сторона цієї справи мала більшу ціну",- додав Кутовий.

За його словами, чітка модель приватизації "Укрспирту" має бути розроблена до кінця поточного року.

"Це повинні бути 5, 7, 10 кластерів по Україні, інвестори, які купують активи і які купують ліцензії, а міністерство здійснює регулювання у контексті ліцензій і дотримання умов. Все інше - робота правоохоронних органів", - заявив глава МінАПК.

Нагадаємо, на початку травня Кабмін запропонував Раді виключити "Укрспирт" і "Артемсіль" зі списку об’єктів, що не підлягають приватизації.