ua en ru

У Курській обл. поширюються чутки про "українських диверсантів", - Слободян

У Курській обл. поширюються чутки про "українських диверсантів", - Слободян Фото: в РФ поширюють чутки про українських диверсантів в Курській області

У прикордонній службі запевняють, що таких громадян не існує

Помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що в Курській області поширюються відомості про розшук українських громадян, які планують здійснити теракт. Про це він сказав в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"На території Курської області... правоохоронні органи Росії розмістили повідомлення про розшук ряду громадян України, які нібито планують здійснити теракт на території РФ", - розповів Слободян.

За його словами, подібні повідомлення - справа рук Федеральної служби безпеки РФ. Слободян зазначив, що працівникам прикордонної служби відомі прізвища, зазначені в повідомленнях, але розголошувати їх служба не має наміру.


"Ці громадяни насправді не існують", - підкреслив він.

Крім того, помічник голови ДПС заявив про навмисне нагнітання РФ обстановки на українсько-російському кордоні.

"Важливим новим елементом обстановки на українсько-російському кордоні можна вважати те, що останнім часом на території прикордонних з Україною областей спецслужбами Російської Федерації застосовуються заходи умисного нагнітання обстановки і загострення конфронтації між населенням обох країн", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що серед затриманих "українських диверсантів" у Криму виявилися громадяни РФ. За даними російських ЗМІ, всі затримані визнали "провину" і дають свідчення.