ua en ru

Міноборони пропонує передислокувати Академію ВМС з Севастополя до Одеси, - Сенченко

Міністерство оборони України пропонує передислокувати Академію військово-морських сил імені П.С. Нахімова з Севастополя до Одеси.

Міністерство оборони України пропонує передислокувати Академію військово-морських сил імені П.С. Нахімова з Севастополя до Одеси. Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Адміністрації Президента України Андрій Сенченко, передає прес-служба Президента України.

За словами Сенченка, це питання зараз розглядається.

Він також зазначив, що всі 103 курсанта і 133 представника професорсько-викладацького складу Академії військово-морських сил у Севастополі, а також 51 ліцеїст, які мають намір продовжити вчитися та працювати на території України, виїхали з Криму і протягом дня переїдуть до Одеси.

"Чутки про те, що курсанти голодують і їм нічим дістатися - це абсолютна дезінформація. 236 курсантів і викладачів сьогодні вранці організовано виїхали на континент. Цим займається Генеральний штаб. Також вирішено питання фінансування. Була проблема з блокуванням кредитних карток, але це пов'язано з поведінкою, так званої, кримської влади" , - сказав Сенченко.

Також він повідомив, що Міністерство оборони України пропонує передислокувати Академію в Одесу і це питання зараз розглядається .