ua en ru

Премію "Вибір Року-2013" серед українських коньяків отримав "Шустов"

Курс України на євроінтеграцію незмінний. Про це заявив народний депутат фракції Партії Регіонів Михайло Чечетов.

"Фракція Партії регіонів у ВРУ підтримує стратегічний курс Президента на євроінтеграцію. За два останніх роки своєї реальної законотворчою роботою фракція підтвердила свою позицію, прийнявши більше 80-ти евроинтеграционых законів...
Але в теж час ми віддаємо собі звіт, що поспішність імплементації цього законодавства, а саме договір про ЗВТ з ЄС, може призвести до тотальної втрати робочих місць через неконкурентоспроможність української продукції. Ускладнює фактором буде служити жорсткість митних та пільгових режимів торгівлі з РФ та іншими країнами МС. Тому ми розраховували на те, що в Договорі про асоціацію будуть чітко позначено, коли Україна може розраховувати на членство в ЄС та безвізовий режим", - заявив Чечетов.

За його словами, навіть влітку ще було неможливо прорахувати реакцію РФ і в цілому країн ТЗ на перспективу створення ЗВТ.
"Тільки за останні 4 місяці із-за зменшення товарообігу з Росією Україна втратила 40 млрд грн. Це призвело до падіння промислового виробництва, скорочення робочих місць, зменшилися надходження до бюджетів усіх рівнів, зменшилися надходження у Пенсійний фонд і опинилися під загрозою всі соціальні виплати", - зазначив політик.

На його думку, в такій ситуації нормально було б сподіватися на підтримку європейських партнерів, які могли б запропонувати механізм торгових компенсацій для недопущення бюджетних втрат України.

"Саме цю точку зору ми намагаємося донести до ЄС. На жаль, за три дні до Вільнюського саміту ми не побачили конкретних зустрічних зобов'язань європейських партнерів про таких компенсації. Сьогодні ми почули від Європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле про розуміння складнощів для України і про готовність продовжити цей діалог для досягнення взаємоприйнятного результату. Дієвим механізмом у цій ситуації може стати створення тристоронньої комісії у складі України, РФ і ЄС для гармонізації митних та податкових процедур. Ми сподіваємося на швидкий запуск цього механізму", - заявив Чечетов, підкресливши, що мова про вступ України до Митного союзу не йде. Він також висловив переконаність у тому, що громадянська активність українців, яка демонструє прихильність євроінтеграційному вибору України, стане додатковим стимулом для більш динамічного та результативного діалогу ЄС з Україною.