ua en ru

Курс долара перейшов до зниження на тлі відставки Тіллерсона

Курс долара перейшов до зниження на тлі відставки Тіллерсона Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Department of State)

Курс долара почав знижуватися по відношенню до японської єни та інших валют

Курс долара перейшов до зниження на тлі новин про відставку Рекса Тіллерсона з посади голови Державного департаменту США, передає Reuters.

Повідомляється, що курс долара знижується по відношенню до єни та інших основних валют. Зокрема, станом на 08:15 за київським часом курс долара знизився на 0,1% до 106,49 єни, відступивши від двотижневого максимуму в 107,300 єни.

Також повідомляється, що крім відставки Тіллерсона тиск на долар чинять дані про інфляцію у США за лютий, які дозволили припустити, що Федеральна резервна система продовжить підвищувати ключову ставку помірними темпами.

Відзначимо, долар на тлі новин про відставку Тіллерсона повторює динаміку тижневої давності, коли стало відомо про відставку економічного радника президента Гері Кона. Кон вважався одним з головних прихильників вільної торгівлі в Білому домі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп звільнив Рекса Тіллерсона з посади державного секретаря. За словами американського лідера, у нього й Тіллерсона були "певні розбіжності", зокрема, у поглядах на ядерну угоду з Іраном.