ua en ru

Курс биткоіна виріс на більш ніж 10% за добу

Курс биткоіна виріс на більш ніж 10% за добу Фото: Bitcoin (pexels.com)

Вартість біткоіна становить близько 15 239 доларів

Вартість криптовалюти Bitcoin (биткоин) зросла на більш ніж 10% протягом доби. Про це свідчать дані CoinDesk.

Так, на даний момент вартість біткоина становить близько 15 239 доларів. У той же час напередодні, 25 грудня, вартість криптовалюти становила всього 13 890 доларів.

Зазначимо, 16 грудня курс биткоина перевищив відмітку в 19,5 тис. доларів, а до відкриття торгів 22 грудня знизився до 15,5 тис. доларів. Крім того, під час торгів у цей день знижувався до 12,5 тис. доларів, втративши 36% в порівнянні з максимумом і близько 20% за день.

Курс биткоіна виріс на більш ніж 10% за добу

Фото: вартість Bitcoin зросла на 10% за добу (coindesk.com)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фахівці інвестбанку Morgan Stanley на чолі з аналітиком Джеймсом Фосеттом заявили, що курс біткоіна може впасти до нуля, якщо в світі не почнуть приймати в якості платіжного засобу. Результатами дослідження ринку кріптовалюти фахівці поділилися з клієнтами у спеціальній аналітичній записці.

Зазначено, що причиною можливого падіння курсу биткоина може стати те, що приймати його в якості платіжного засобу зараз готові лише одиниці. За даними інвестбанку, з 500 найбільших світових онлайн-ритейлерів в якості розрахункового засобу биткоины приймають лише три гравці. Цей факт, пишуть аналітики, свідчить про те, що біткоін в майбутньому може знецінитися.