ua en ru

Курс Bitcoin перевищив позначку 4 тис. доларів

Курс Bitcoin перевищив позначку 4 тис. доларів Фото: курс Bitcoin б'є всі рекорди

За добу курс кріптовалюти "злетів" до 4,2 тис. доларів за Bitcoin

За минулу добу курс найпопулярнішої світової криптовалюти Bitcoin перевищив позначку 4 тис. доларів за одиницю. Про це свідчать дані порталу Coindesk.com.

Так, за станом на вечір неділі вартість Bitcoin склала 4,078,08 доларів. Всього ж в серпні ціна кріптовалюти зросла більш ніж на 40% і більше 280% з початку року.

Першого максимуму вартість Bitcoin досягла у травні, перевищивши поріг у 2 тис. доларів і досягнувши 3 тис. доларів у червні. За останні два тижні Bitcoin виріс до кількох нових позначок, так як цифрова валюта розділилася і створила нову валюту, Bitcoin Cash.

За даними Coinmarketcap.com, вартість криптовалют в цілому за тиждень перевищила позначку в 11 млрд доларів, перевищивши в неділю рекордну суму 137 млрд доларів. Частка Bitcoin у цьому складає понад 66 млрд доларів.

З-за зростання напруженості між США та Північною Кореєю азіатські інвестори несли відповідальність за більшу прибуток від Bitcoin у вихідні дні. За даними Cryptocompare.com, японська ієна відстала приблизно на 46% від загального обсягу торгів криптовалютами в неділю. Південна Корея і Китай становили близько 12% світового обсягу.

Нагадаємо, Національний банк планує обговорити правовий статус Bitcoin в Україні в кінці серпня.