ua en ru

Біля Курильських островів зафіксували серію землетрусів

Біля Курильських островів зафіксували серію землетрусів Ілюстративне фото (statik4.msc-csem.org)

На Курилах сталися три землетруси

Біля Курильських островів (Російська Федерація) відбулася серія з трьох землетрусів магнітудою 5,3, 4,2 і 4,1. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

Повідомляється, що підземні поштовхи сталися в понеділок, 13 квітня. Найпотужніший землетрус магнітудою 5,3 було зафіксовано в 100 км на схід безлюдного острова Матуа в Охотському морі. Осередок підземних поштовхів залягав на глибині 97 км. Поштовхи силою 2-3 бали відчувалися жителями Північно-Курильська на острові Парамушир.

Ще два землетруси зафіксовані в районі Південних Курильських островів. Епіцентри знаходилися на відстані 120 км на схід від Південно-Курильська на острові Кунашир.

Про постраждалих не повідомляється.

Нагадаємо, в кінці березня на Камчатці в Росії відбулося потужний землетрус магнітудою 7,6. Епіцентр сейсмособытия знаходився в акваторії Тихого океану на відстані 463 км південніше Петропавловськ-Камчатського міського округу. Про постраждалих не повідомлялося.

Також 31 березня в американському штаті Айдахо зафіксували два землетруси. Перший землетрус було магнітудою 6,5. Тоді також не повідомлялося про жертви і руйнування.