ua en ru

Курди підтвердили наявність угоди про введення військ Дамаска в Афрін

Курди підтвердили наявність угоди про введення військ Дамаска в Афрін Фото: Сирія (unisef.org)

Армійські війська можуть увійти в регіон протягом наступних двох днів

Курдські формування і уряд Дамаска домовилися, що сирійська армія увійде в регіон Афрін, щоб допомогти відобразити турецький наступ. Про це пише Reuters.

"Радник адміністрації Афрін Бадран Цзя Курд, сказав, що армійські війська будуть розгортатися вздовж деяких прикордонних з Туреччиною постів і можуть увійти в регіон протягом наступних двох днів", - повідомляє видання.

Цзя Курд сказав, що угода, досягнута з Дамаском, була чисто військовою і що ще не прийнято більш широких політичних заходів.

"Коли справа дойде до політичних та адміністративних питань у регіоні, це буде погоджено з Дамаском на більш пізніх етапах шляхом прямих переговорів і обговорень", - сказав він.

Також радник адміністрації повідомив, що Арфини готові співпрацювати з будь-якою стороною, яка "надасть їм руку допомоги у світлі варварських злочинів і міжнародного мовчання".

У минулому місяці Туреччина почала наступ щодо Афрін проти курдських повстанців, розглядаючи їх як терористичну групу, яка має зв'язок з збройним повстанням у Туреччині.

Також радник зазначив, що у домовленості є противники, які можуть перешкоджати її здійснення.

Підтримувані США "Загони народної самооборони" курдів (YPG) протягом війни відвоювали у бойовиків "Ісламського держави" значну частину території на півночі Сирії. Вони мають відмінне від уряду Башара Асада бачення майбутнього країни, який хоче повернути контроль над всією її територією.

Під час конфлікту курди і урядові війська намагалися уникати прямого протистояння, хоч збройні сутички періодично траплялися.

Нагадаємо, курди заявили про загибелі 13 турецьких військових в Сирії.