ua en ru

Курди звинувачують РФ у зриві переговорів про введення сирійських військ в Афрін

Курди звинувачують РФ у зриві переговорів про введення сирійських військ в Афрін Фото: Сирія (unisef.org)

Проходять переговори між курдами і Сирією поки не дали результатів

Вже тиждень тривають переговори сирійських курдів з Дамаском про військову підтримку. Курди вважають, що Росія перешкоджає введенню сирійських військ в Афрін. Про це повідомляє німецьке видання Deutsche Welle.

Зокрема, повідомляється, що Росія навмисно перешкоджає відправці сирійських військ в курдська район Афрін, який знаходиться на півночі Сирії і що атакують турецькі військові. Як заявив представник місцевої ради Сулейман Джафар у вівторок, 20 лютого, не дивлячись на те, що переговори курдів з сирійським урядом тривають вже тиждень, конкретного рішення так і не було досягнуто.

За його словами, росіяни перешкоджають цим переговорам. "Ми володіємо інформацією з надійного джерела, що Росія дала Туреччині зелене світло знищити в Афрін все", - заявив Джафара.

Зі свого боку, глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу заявив, що сирійські війська досі не увійшли в регіон Афрін. Напередодні Чавушоглу застеріг сирійський уряд від введення військ. Турецький міністр підкреслив, що Туреччину ніхто не зупинить, навіть якщо уряд Сирії буде допомагати курдам в Афрін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині затримали майже 800 осіб за критику військової операції "Оливкова гілка" в сирійському Африне. Також Туреччина в ході операції в сирійському Африне ліквідувала понад 1,7 тис. бойовиків.