ua en ru

Курченко отримав сербське громадянство, - ЗМІ

Курченко отримав сербське громадянство, - ЗМІ
Голова наглядової ради фінансово-промислової групи "ВЕТЕК" Сергій Курченко, щодо якого в Україні порушено ряд кримінальних справ, отримав громадянство Сербії.

Голова наглядової ради фінансово-промислової групи "ВЕТЕК" Сергій Курченко, щодо якого в Україні порушено ряд кримінальних справ, отримав громадянство Сербії. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє сербське видання Blic Online.

"Як я підозрюю, очікується, що Курченко, який перебуває на 7 місці у списку найбагатших українців за версією Forbes, буде вкладати частину своїх мільйонів в Сербії", - повідомило джерело видання. Саме тому, на думку джерела, сербська влада вирішила надати Курченко громадянство.

Нагадаємо, СБУ спільно з ГПУ в рамках кримінального провадження від 11 березня 2014 р. за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. І ст. 255, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України, здійснюють розслідування діяльності групи компаній, підконтрольних Курченку, якого правоохоронці вважають головним фінансистом "сім'ї" колишнього Президента України Віктора Януковича.

У ході досудового слідства встановлено, що Курченко створив і безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі в нафтогазовій і банківській сферах на загальну суму близько 5 млрд грн.

Раніше СБУ повідомляла, що Курченко також отримав російське громадянство.