ua en ru

Кулеба розповів, про що будуть консультації з Німеччиною та Єврокомісією

Кулеба розповів, про що будуть консультації з Німеччиною та Єврокомісією Фото: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вчора Україна ініціювала консультації з Єврокомісією та Німеччиною по "Північному потоку-2". За його словами, консультації повинні проводитися з метою забезпечення дотримання принципів справедливості і безпеки в рамках розвитку енергопроектів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг Дмитра Кулеби з Міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

"Ми поставимо питання, яким чином бачать партнери імплементацію цих домовленостей таким чином, щоб вони не послаблювали енергобезпеку України та Східної Європи", - заявив він.

Міністр підкреслив, що головною претензією є те, що угода Сполучених Штатів і Німеччини не вирішує питання безпеки України, яка страждає від запуску "Північного потоку-2".

"Яким чином "Північний потік-2" буде заведений під дію третього пакета енергоефективності Європи. Ми повинні провести консультації, щоб встановити, чи порушує" Північний потік-2" правила ЄС і угоду про асоціацію", - підкреслив він.