ua en ru

Кук отримав рекордну премію в 89,2 млн доларів від Apple

Кук отримав рекордну премію в 89,2 млн доларів від Apple Фото: Тім Кук (flickr.com/Valery Marchive)

Кук отримав 560 тис. акцій компанії Apple в якості гонорару

Генеральний директор корпорації Apple Inc. Тім Кук отримав рекордну премію в 89,2 млн доларів від компанії за зростання акцій. Про це повідомляє Bloomberg.

"Кук отримав 560 тис. акцій, половина з яких прив'язана до продуктивності компанії і максимально допустимої в рамках довгострокової програми iPhon компенсації", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, премія коштувала 89,2 млн. доларів, коли вона була надана в четвер на основі ціни закриття торгів по Apple в розмірі 159,27 доларів.

Так, Кук отримав акції, прив'язані до продуктивності, тому що акції Apple до 3 років перевершували щонайменше дві третини компаній в індексі S & P 500 у відповідності з нормативними документами.

Повідомляється, що гендиректор Apple отримує таку винагороду з 2011 року, коли він заступив на посаду. Це його четверта компенсація.

Зазначимо, Кук пообіцяв ще в 2015 році, що планує віддати велику частину свого статку на благодійність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Apple планує інвестувати 1 млрд доларів у створення нових робочих місць в США у відповідь на критику президента країни Дональда Трампа.