ua en ru

Кучма констатував невиконання ДНР, ЛНР та РФ мінських домовленостей

Кучма констатував невиконання ДНР, ЛНР та РФ мінських домовленостей
Другий Президент України, один з підписантів мінських домовленостей Леонід Кучма констатував їх невиконання з боку ДНР, ЛНР і Росії.

Другий Президент України, один з підписантів мінських домовленостей Леонід Кучма констатував їх невиконання з боку ДНР, ЛНР і Росії. Про це Кучма заявив на зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайєтом 13 листопада, передає прес-служба Кучми.

"Головною темою зустрічі були питання, пов'язані з реалізацією мінських домовленостей про припинення вогню на Донбасі. Співрозмовники висловили стурбованість порушенням цих домовленостей з боку самопроголошених ДНР і ЛНР і відсутністю прогресу у виконанні Росією домовленостей", - наголошується у повідомленні.

Кучма і Пайєт, згідно з повідомленням, висловили спільну позицію, що мінські домовленості мають виконуватися всіма сторонами в повному обсязі.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 р. в Мінську екс-Президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представник ОБСЄ Хайді Тальявіні, а також представники самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький підписали протокол, який отримав назву "мінські домовленості".

Згідно з документом, сторони конфлікту на Донбасі домовилися, зокрема, забезпечити негайне двостороннє припинення застосування зброї, негайно звільнити всіх заручників і забезпечити проведення дострокових місцевих виборів у відповідності з Законом України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", який призначив їх на 7 грудня 2014 р.

Однак ДНР і ЛНР провели свої "вибори" 2 листопада, вогонь не припиняється, а всі полонені так і не звільнені.