ua en ru

КСУ оцінить легітимність нової коаліції до візиту В.Януковича в США.

Конституційний суд України оцінить на відповідність Основному закону створення нової парламентської коаліції силами окремих депутатів до 11 квітня - дати можливої поїздки Президента України Віктора Януковича в США, повідомляє «Дзеркало тижня».

За даними джерела, розгляд справи буде проведений КСУ у письмовій формі. При цьому суд працюватиме в прискореному порядку. Подібні заходи викликані пильною увагою, яку керівництво США проявляє до спірного закону, що став основою для формування нової парламентської коаліції.

Зокрема, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи і Євразії Деніел Рассел повідомив, що американська сторона із задоволенням зазначила, що Партія регіонів сама проявила ініціативу і звернулася в КСУ з приводу спірного закону, а також пообіцяла прийняти і виконати будь-яке рішення цієї інстанції.

Але якщо КСУ виступить проти нової процедури, заявив Д.Рассел, Вашингтон чекає, що ПР постарається створити нову коаліцію відповідно до рішення суду, або ж піде на дострокові парламентські вибори.